voordelige rolluiken en zonwering reparatie in en om AMSTERDAM

Blog Post

Rolluiken en Inbrekers; fabels en feiten

Rolluiken en Inbrekers; fabels en feiten

Zijn rolluiken nou magneten voor inbrekers of niet? Dat is een veelgestelde vraag en de enige die daar het echte antwoord op weten, zijn de inbrekers zelf.

Men is bang dat het ophangen van rolluiken een indicatie zou zijn voor inbrekers dat er waardevolle spullen te halen zijn en dat dit dus als een “rode lap op een stier” zou werken, maar is dat zo?

De meeste bezitters van rolluiken hadden hele andere overwegingen op het moment dat ze rolluiken aanschafte:
* De rolluiken isoleren goed, waardoor ze kosten besparend zijn
* De rolluiken dimmen zo heerlijk het licht als de zon op komt
* De luiken geven meer privacy zodra het buiten donkerder is dan binnen en men gemakkelijk ongezien naar binnen kan gluren
* etc.

De gemiddelde inbreker zal deze overwegingen ook begrijpen en dus niet zomaar aannemen dat het wel kostbaarheden binnen moeten liggen omdat er luiken voor de ramen hangen. Hij zal sneller geneigd zijn om dat soort voorbarigheden te baseren op bijvoorbeeld een dure auto voor de deur.

Wat wel een feit is gebleken is dat inbrekers niet graag gedurende een langere tijd staan te prutsen om ergens binnen te komen. Aangezien je rolluiken erg vertragend werken en een handige inbreker toch nog wel even bezig houden met onvermijdelijk het nodige geluid als bij-effect, zal de gemiddelde inbreker snel geneigd zijn om toch even door te lopen naar een locatie waar hij gemakkelijker kan binnenkomen.

Let op! Dit is natuurlijk geen garantie dat inbrekers nooit inbreken waar rolluiken hangen. Wil je je huis graag beter beschermen tegen ongewenste gasten, is het sterk aan te raden zorg te dragen voor goede buitenverlichting en eventueel zichtbaar een camera voor het huis en achter het huis. Inbrekers worden niet graag gezien, dus deze zaken zullen je iets meer bescherming geven. Vergeet echter nooit: als “ze” binnen willen komen, zullen ze een manier vinden om binnen te komen, je kunt het alleen maar zo onaangenaam mogelijk maken, waardoor je de kans verkleint.

Related Posts