voordelige rolluiken en zonwering reparatie in en om AMSTERDAM

Blog Post

Aanschaf van rolluiken – investering of uitgave?

Aanschaf van rolluiken – investering of uitgave?

Bij veel zaken die je aan je huis doet, maak je een afweging; is het de investering (of uitgave) waard of niet?
Is dus de aanschaf van rolluiken een investering of uitgave?

Als je een huurhuis hebt, zul je minder snel grote uitgaven aan je huis doen, dan wanneer je eigenaar bent. Dit is op zichzelf soms al een beetje gek. Als je van plan bent erg lang in een woning te blijven wonen, loont het de moeite om uit te rekenen wat een uitgave je weer op kan leveren. Ik ken mensen die al 30 jaren in hetzelfde appartement wonen. Een uitgave kan naast plezier ook besparingen opleveren. Vraag jezelf: blijf ik lang genoeg op een plek wonen om een investering af te kunnen schrijven.

Zijn rolluiken een investering of alleen maar een uitgave

Afwegingen

Vraag jezelf, hoeveel plezier je zelf zult hebben van een bepaalde uitgave. Daarnaast is een extra vraag die je bij een koopwoning kunt stellen: “voegt dit waarde toe aan mijn huis?” of anders gesteld “maakt het mijn huis gemakkelijker verkoopbaar tegen een hogere prijs?”. In het geval van rolluiken, mits je een goede kwaliteit aanschaft en ze goed onderhoudt, is het antwoord “JA”. Dus op de vraag: aanschaf van rolluiken – investering of uitgave, is het antwoord: JA, als je ze slim aanschaft en onderhoudt wel.

Rolluiken zijn best een flinke uitgave, maar ze leveren vele voordelen op. Je weet nooit of een volgende bewoner de luiken mooi zal vinden, want dat is een kwestie van smaak. Wat je wel weet is dat ze extra isolatie leveren (dus kosten besparing), en extra veiligheid en meer privacy geven. Doorgaans voegt dit waarde toe aan de woning. Hierdoor wordt de woning gemakkelijker te verkopen. En dit vaak ook tegen een wat hogere prijs dan het huis van de buren dat geen rolluiken heeft. Rolluiken zijn dus een investering in je huis, in plaats van gewoon een uitgave.

Dit moet echter niet de enige reden zijn om rolluiken aan te schaffen. Het is nog niet gezegd dat als je €5.000,00 in rolluiken investeert, je huis ook hetzelfde bedrag in waarde stijgt. Koop dus rolluiken als je hiervan zelf gelukkiger wordt en ze voor jou, je woonplezier zullen vergroten. Geniet op de korte termijn vooral zelf van je investering in de rolluiken. Geniet op de lange termijn doordat de rolluiken waarschijnlijk de verkoop van je huis vergemakkelijken.

Waar je op moet letten

Mocht je van plan zijn om rolluiken aan te schaffen en wil je dit als investering laten gelden? Dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Ga er vanuit dat een volgende bewoner “luier” zal zijn dan jij. Hij/zij zal niet naar de rolluiken kijken en de hoogte van de investering rechtvaardigen. Heb je in het totaal 15 handbediende luiken op laten hangen? Hierdoor zal je elke dag 2 keren een rondje van 20 minuten door je huis moet maken. Dat zal de volgende bewoner niet zo geweldig vinden en hij/zij zal de luiken dan eerder als last zien.

Pleeg onderhoud on je investering te beschermen

Houd ook een oogje op het weer. Net als andere delen die aan de buitenkant van je huis hangen en geschilderd zijn (zoals bijvoorbeeld je kozijnen) heeft het weer effect op de verf van de rolluik behuizing en kan het ook in de lamellen van je luiken gaan zitten. Houd dit een beetje in de gaten en laat de schilders die komen om de kozijnen te onderhouden, meteen de behuizingen van je rolluiken meenemen. reinig ook de lamellen van je luiken van tijd tot tijd, zodat het weer er niet in gaat zitten en ze niet grauw worden. Last but not least, is het niet onverstandig om eens in de 5 tot 10 jaar onderhoud aan je luiken te laten plegen. dan blijven je luiken in goede staat en daarmee ook je investering.

Related Posts